Eigentijdse deco woonkamer: 65 inspirerende interieurs

Woonkamer decoreren interieur boom plant

De woonkamer is het hart van een gastvrije en comfortabele woning. We dragen deze zeer gedetailleerde publicatie aan hem op over hedendaagse decosalon. Deze veelzijdige kamer in het moderne huis is de ruimte waar alle gezinsleden samenkomen om samen tijd door te brengen. Hier nodig je ook vrienden uit voor een kopje koffie of een glas wijn. Het is ook in deze ruimte dat u kunt genieten van een ontspannen sfeer door een goed boek te lezen, door een tijdschrift te bladeren of gewoon naar muziek te luisteren.

Kleine eigentijdse deco woonkamer met stenen open haard en grote spiegel

Hedendaagse bank woonkamer meubels moderne open haard

We zijn het allemaal eens over de vele functies die dit deel van ons huis kan vervullen. En toch hebben we ook allemaal verschillende ideeën over haar uiterlijk. In feite kunnen we zeggen dat alle woonkamers anders zijn en elk hun eigen sfeer hebben wat het uniek en karaktervol maakt..

Eigentijdse deco woonkamer met spiegels en kleurenpalet in zwart-wit

interieur woonkamer

Dit is waarschijnlijk de reden waarom veel mensen het moeilijk vinden om met ideeën voor woonkamerinrichting te komen. Omdat elk gezinslid en elke vriend hen een ander, zelfs tegenstrijdig advies geeft! Het vinden van een mooie decoratie is ook een activiteit die tijd kost. Dus als je een kleine woonkamer hebt, ga je waarschijnlijk op zoek naar manieren om deze visueel ruimer te maken. Er zijn tal van manieren om dit te doen: spiegels gebruiken is één, spelen met licht een andere. Het hangt allemaal af van het decor en de accessoires die je het meest aanspreken !

Eigentijdse deco woonkamer: idee van associatie van kleuren

woonkamer deco eigentijds design blauw en groen interieur

En laten we, terwijl we toch bezig zijn, nog een paar oplossingen bekijken voor dit soort binnenruimtes, kleine woonkamers, die een traditioneel onderdeel zijn geworden van moderne woningen. Een daarvan is om de hoogte van de kamer te benadrukken. Mensen met een woonkamer met een hoog plafond hebben in dit geval de voorkeur. Ze krijgen de kans om de kamer te verfraaien door lange gordijnen op te hangen of te versieren met een hanglamp, zoals een kroonluchter.

Eigentijdse deco woonkamer met hoog plafond

moderne stijl deco woonkamer gordijnen

Een andere optie is om een ​​accent in de kamer te gebruiken, bijvoorbeeld de ramen. Een woonkamer met grote raampartijen, die bijna de gehele hoogte van de muur beslaan, zal zeker de indruk wekken van een ruime en lichte kamer. Dit effect wordt versterkt als je gordijnen tot aan het plafond reiken..

Eigentijdse deco woonkamer: speel met volumes

foto woonkamer inrichting hedendaagse bank en fauteuils

Bij huizen met een grote woonkamer is de situatie heel anders. Daar moeten we noodzakelijkerwijs rekening houden met de volumes. Een grote bank van eigentijds design kan heel goed in het midden van een dergelijke woonkamer worden geplaatst. Je kunt er ook voor kiezen om dit centrale element aan te vullen met stoelen in dezelfde stijl. Of we kunnen een hele aparte hoek inrichten die een heel andere sfeer zal hebben..

Eigentijdse deco woonkamer in zwart en wit

afbeelding woonkamer eigentijds decor accessoires tapijt strepen

Strepen zijn een element van woonkamerinrichting dat heel vaak wordt gebruikt om de vorm van de kamer te benadrukken en in sommige gevallen ook om de indruk van meer diepte te geven. Een van de meest voorkomende strategieën is om de woonkamervloer te decoreren met een gestreept vloerkleed. In een smalle ruimte geeft een accessoire als dit je het voordeel dat je de vorm van het interieur kunt bepalen. Je zult er dus een voordeel van maken in plaats van te proberen het te verbergen.

Eigentijdse deco woonkamer met trap

Woonkamer decor verf kleur vloer fauteuil leer

Veel woonkamers, oud of nieuw, zijn ook versierd met trappen die de bewoners van het huis gebruiken om van het ene niveau van hun accommodatie naar het andere te gaan. Het installeren van een trap in een grote woonkamer is niet moeilijk. Maar wat te doen als de kamer klein is? Wel, we moeten op zoek naar compacte en praktische oplossingen. Wenteltrappen zijn er een van.

Eigentijdse deco woonkamer met glazen deur

Woonkamer deco terras glazen deur kroonluchter

Professionele interieurprofessionals raden iedereen die op zoek is naar woonkamerideeën met een eigentijdse inrichting ook aan om de kamer te verbinden met wat er omheen is. Dit is een zeer goede oplossing voor een woonkamer die uitkomt op een balkon, een terras of een tuin. Daar is de eenvoudigste maar best effectieve oplossing het installeren van glazen schuifdeuren aan de muur die de woonkamer van de buitenruimte scheidt. Zo wordt de ruimte verlicht door de zon en genieten de mensen erin van een schitterend uitzicht. Bovendien is dit een strategie die ook kan worden toegepast voor het ontwerp van uw eetkamer.

Eigentijds deco woonkameridee met zichtbare balken

hedendaagse deco woonkamer schilderen houten balken

Wie in een binnenruimte woont met een originele vorm of die tot een interessante bouwstijl behoort, staat vrij een andere strategie te kiezen. Bij het inrichten van een woonkamer in een oud gebouw, kunnen we proberen de schoonheid van de zichtbare balken aan de muren of aan het plafond te benadrukken.

Deco en modern design lounge: eclectische inrichting

woonkamer deco verlichting trendy bank gele kleur

Het mixen van verschillende stijlen is ook een manier om een ​​originele en persoonlijke sfeer in je interieur te krijgen. Een ruimte ingericht in een moderne stijl kan heel goed vintage decoratieve elementen bevatten. Op een vergelijkbare manier kan de inrichting van een moderne woonkamer ook worden gepersonaliseerd met een vleugje industrieel design..

Moderne deco woonkamer: de salontafel is een onmisbaar object

eigentijdse deco woonkamer scandinavische meubels muur tafel

Elke woonkamer heeft zijn eigen vorm en plattegrond die deel uitmaakt van het hele huis. Het interieurontwerp moet worden aangepast aan de manier waarop de ruimte in het huis is georganiseerd. Om gemakkelijker de manier te vinden om je interieur te organiseren, kunnen we een paar eenvoudige regels onthouden die worden toegepast in de meeste hedendaagse designsalons. Een daarvan is dat de salontafel bijna altijd een centraal deel van de ruimte inneemt. Soms biedt de woonkamer ook mogelijkheden om een ​​extra ruimte in te richten, bijvoorbeeld een leeshoek met een comfortabele fauteuil en een staande armatuur..

Moderne stijl deco woonkamer indeling en hoekindeling

woonkamer opstelling deco fauteuil leeshoek vloerlamp

Over het regelen van gebieden in een kamer gesproken, hier is een interessante observatie: soms kan een klein hoekje in de woonkamer de algehele look beïnvloeden. Dit wordt vaak verklaard door de aanwezigheid, in dit deel van de kamer, van een meubel of een echt indrukwekkend accessoire zoals bijvoorbeeld een gele fauteuil, een interessant licht of zelfs een origineel tapijt..

Eigentijdse woonkamerdecoratie met neutraal gekleurde bank

Eigentijdse woonkamer deco grijze bank hout deco

Er zijn veel manieren om kleur toe te voegen aan een binnenruimte en in het bijzonder aan een woonkamer. Een van de mogelijkheden is om een ​​bank te kiezen met eenvoudige vormen en een neutrale kleur en deze te decoreren met veelkleurige kussens. Een andere optie is om te kiezen voor een vloerkleed met herhalende patronen (meestal geometrische vormen) en dat ook opvallende tinten heeft. Probeer hoe dan ook de rest van de inrichting van de kamer zo eenvoudig mogelijk te houden..

Trendy kleuren voor de woonkamer in moderne decostijl van de natuur

Ideeën voor het inrichten van een woonkamer voor het schilderen van groene planten

Interieurs met op de natuur geïnspireerde decoraties zijn trendy, rustgevend en inspirerend. Iedereen kan accessoires uit de natuur overnemen voor een geslaagde woonkamerinrichting. Groene planten en bloemen zijn waarschijnlijk de meest voorkomende accessoires voor dit soort ontwerpen..

Open opbergkast en moderne woonkamerinrichting

woonkamer decor bibliotheek wandplank ideeën

Houd je van lichte interieurs en lichte kleuren? Zet dus in op eenvoudige en praktische meubels zoals bijvoorbeeld planken en open boekenkasten. Het toevoegen van een spiegel in dit type kamer is altijd een goed idee, omdat het meer volume en licht in de ruimte brengt. Het kleurenpalet moet neutraal blijven; lichte kleuren zullen domineren.

Moderne bibliotheek en lichte woonkamerinrichting van hedendaags design

Moderne opbergruimte voor boeken in de woonkamer

Woonkamers met hogere plafonds dan gebruikelijk bieden veel decoratiemogelijkheden. Een daarvan is om het uiterlijk van de kamer af te maken met een meubel dat bijzonder geschikt is voor zijn stijl. De boekenkast met open opbergruimte, die alle muren van een woonkamer beslaat, is echt een interessante en chique optie.

Interieurinrichting van eigentijdse deco woonkamer in lichte kleuren

woonkamer sfeer moderne decoratie witte meubels

Om het interieur meer karakter te geven, plaatsen we in veel gevallen enkele kleine objecten en woonkamermeubels. Neutrale en contrasterende kleuren, zoals zwart en wit, zijn een ideale oplossing voor dit type accessoire. Ze fleuren de kamer meer op, wat een groot pluspunt is in kleine interieurs..

Luxe woonkamerinrichting in donkere tinten

luxe woonkamer decor ideeën kleurenpalet muurverf

Om de woonkamer chic en verfijnd te maken, moeten we noodzakelijkerwijs typische accessoires voor een luxe decor toevoegen, zonder enkele spectaculaire en theatrale accenten te vergeten. Soms kan dit effect zelfs in een monochroom interieur worden bereikt, met een paar gouden of zilveren accenten.

Idee voor woonkamerinrichting in eigentijdse stijl met identiek meubilair

haarddecoratie van woonkamermeubels trendy kleuren

Om een ​​unieke ruimte te creëren, kunt u eenvoudig vertrouwen op het gebruik van twee identieke meubelstukken. Twee identieke banken tegenover elkaar plaatsen is een intrigerend en zeer succesvol idee. Het is een lounge die is ontworpen voor sociale interacties en geschikt zou zijn voor mensen die houden van discussies en een gezellige sfeer. Een eigentijdse open haard zal de uitstraling van de kamer mooi aanvullen.

Luxe huis met eigentijdse deco woonkamer: de rol van stoffen voor een persoonlijke sfeer

decoratie-ideeën voor luxe woonkamermeubels

Een woonkamer kan een indrukwekkende uitstraling krijgen wanneer deze is uitgedost in opvallende kleuren en stoffen. Donkere tinten helpen decorateurs zeker om een ​​indrukwekkend effect te bereiken, net als fluweelachtige oppervlakken. Hier zijn enkele kleine details die de hele kamer transformeren.

Houten wand en eigentijdse open haard in mooie woonkamer

houten wandbekleding woonkamer moderne decor lampen

De woonkamer is een ruimte die elegant en comfortabel moet zijn. Zachte en heldere kleuren behoren tot de beste oplossingen voor zo’n sfeer. Een andere is de delicate aanwezigheid van een open haard. Wanneer deze details vergezeld gaan van een wandbekleding met een houten plankeffect, kan het interieur van de woonkamer alleen maar zeer succesvol zijn..

Organisatie van binnenruimte en interessante architecturale oplossingen

interieurideeën voor woonkamer eclectische verfkleur wit

Beurzen die worden gekenmerkt door de aanwezigheid van originele architecturale oplossingen zijn zeldzaam. Als je het geluk hebt om in een huis met zo’n woonkamer te wonen, is het belangrijk om een ​​manier te vinden om hun rol te laten zien. Hedendaagse verlichting is een onvervangbare bondgenoot van zo’n kamer, net als de eclectische meubels die zullen worden gebruikt om het uiterlijk van uw woonkamer te personaliseren..

Chique en moderne deco woonkamer met betonnen muur

moderne open haard woonkamer decor betonnen wandbekleding

De modern ingerichte lounge is ook een ruimte voor het verkennen van trends in de wereld van design en kunst. Hier kun je kunstvoorwerpen als muurschilderingen tentoonstellen of spelen met moderne technieken en oppervlakken, zoals beton, glas en hout. Als je graag met dit soort elementen experimenteert, zoek dan een manier om een ​​balans te vinden tussen oppervlakken en kleuren..

Vrouwelijk deco-idee voor een moderne designdeco-woonkamer

Zen woonkamerideeën blauwe en oranje meubels

Want ja, kleuren kunnen een cruciale rol spelen bij het inrichten van een woonkamer. De manier waarop ze worden gecombineerd, zal uw huis waarschijnlijk tot een unieke ontwerpruimte maken. Zo staat lichtblauw bijvoorbeeld bekend om zijn ontspannende eigenschappen en is het een ideale kleur voor een eigentijdse woonkamerinrichting..

Ontspannen woonkamerinrichting in eigentijdse stijl met rotan meubelen

woonkamer design trendy deco idee

De relaxte woonkamer wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van lichte en eenvoudige meubels en hun gelukkige huwelijk met lichte kleuren. De meubels die het interieur niet rommelig maken, brengen een frisse en luchtige lucht in de woonkamer, terwijl de andere accessoires ze een bijzonder comfortabele uitstraling geven.

Eigentijdse woonkamerinrichting met origineel plafond

woonkamer interieur plafonddecoratie eigentijdse stijl

Vloeren zijn een vaak over het hoofd gezien onderdeel van de woonkamer. Toch kunnen ze gemakkelijk de rol van decoratief accent op zich nemen als ze worden gecombineerd met geschikt meubilair. Er zijn veel manieren om een ​​vloer er interessant uit te laten zien: lijstwerk en andere highlights, behang en een spel van kleuren en contrasten..

Luxe woning met decoratieve woonkamer in donkere tinten geïnspireerd op de barokstijl

luxe huis woonkamer schilderij zwart wit

Bepaalde combinaties van kleuren en materialen hebben een specifiek effect op onze verbeelding, omdat ze worden geassocieerd met ideeën die al in ons bewustzijn zijn ingebakken. Zo is de mix van goud en zwart (of donkerblauw) gekoppeld aan het idee van een weelderig en majestueus interieur. Waarom zou u niet profiteren van een combinatie van kleuren zoals deze om een ​​specifieke boodschap over te brengen aan degenen die uw interieur ontdekken? ?

Woonkamerdecoratie: eigentijdse stijl en natuurlijk decor met binnenboom

Bomen interieur deco hedendaagse woonkamer meubels

Natuurliefhebbers hebben tegenwoordig volop gevarieerde mogelijkheden om met decoratieve accessoires te spelen. Onder deze zijn groene planten en kamerbomen. Deze maken de woonkamer uniek, of deze nu rond een reeds bestaande boom is gebouwd of later wordt geïntroduceerd..

Eigentijdse woonkamer indeling in serre aanbouw

Gezellig deco-idee eigentijdse stijl woonkamer designmeubels

Een ander idee dat natuurliefhebbers zal aanspreken, is om hun woonkamer in te richten in een glazen kamer (bijvoorbeeld een veranda of een aanbouw) waar we de band kunnen voelen die ons verenigt met onze omgeving. Zo’n woonkamer is gezellig en comfortabel, zeker als deze is opgesierd met een paar planten of een gezellige open haard..

Natuur decor en eigentijdse stijl deco woonkamer met groene en vervuilende planten

woonkamer decoratie kamerplant pot

Met de populariteit van natuurlijk decor en de respectabele levensstijl van de planeet, zijn organische decorartikelen trendy accessoires geworden. We houden van ze omdat ze moeiteloos te combineren zijn met elke decoratiestijl. Potplanten zijn een manier om de woonkamer op te frissen en een opbeurend vleugje kleur toe te voegen, in gevallen waar die kamer in huis wordt gedomineerd door neutrale ondertonen..

Hoe versier je je woonkamer met een eigentijdse design hanglamp

hangende lamp moderne stijl woonkamer decoratie

Designverlichting is bijna onmisbaar geworden in moderne woningen. Ze zijn er in alle stijlen en passen gemakkelijk bij de rest van de inrichting van de kamer. Op de bovenstaande foto zien we er een, heel origineel, die is ontworpen om in een kamer te passen met een natuurlijke en frisse inrichting.

Richt je woonkamer in met wanddecoratie schilderijen

Eigentijdse ideeën voor muurdecoratie in de woonkamer

Een ander accessoire dat het uiterlijk van een woonkamer kan veranderen, zijn schilderijen. In huizen met een eclectisch ontwerp kunnen ze een verbindend element worden dat de harmonisatie van objecten en meubels van verschillende stijlen vergemakkelijkt. Kortom, schilderijen zijn een onmisbaar accessoire voor wie houdt van geraffineerde, knusse en relaxte interieurs tegelijk..

Maak je woonkamer lichter met een decoratie in Scandinavische stijl

Scandinavische meubels woonkamer deco nordic style

In moderne woningen zijn woonkamers vaak ruimtes die verbonden zijn met andere kamers, zoals de keuken of de eetkamer. Aansluiting op het balkon is een keuze die minder vaak voorkomt, maar die vooral in kleine appartementen en huizen met onvoldoende ramen zeer goede resultaten kan opleveren..

Open je woonkamer naar je terras en integreer buiten in binnen

veranda woonkamer ideeën glazen uitbreiding

Het openen van een ruimte naar buiten door middel van een verbinding met een terras of balkon (of gewoon door het gebruik van glazen deuren) heeft ook het voordeel dat de grenzen tussen ruimtes vervagen en elk van hen visueel vergroten. Dit is zelfs het geval voor woonkamers met grote meubels in het midden van de binnenruimte..

Welke meubels en kleuren te gebruiken in je moderne deco woonkamer?

Eigentijds zwart-wit idee voor woonkamerinrichting

Veel mensen vinden het moeilijk om een ​​kleur te kiezen voor het inrichten van hun woonkamer en besteden veel tijd aan het nadenken over verf en meubeltinten. Val jij in deze categorie mensen, dan hebben wij een oplossing voor je: overweeg de mogelijkheid om een ​​combinatie van klassieke en tijdloze tinten te gebruiken, zoals wit en zwart. Het zal u behoeden voor mogelijke misstappen, niet alleen als het gaat om kleurencombinaties, maar ook om het decoreren van stijlen. Vrijwel elke stijl past bij een klassieke mix van tinten zoals deze.

Beige woonkamer: idee van kleurencombinatie en accessoires

afbeelding van woonkamer deco hout en leer plant depolluante

Beige tinten waren jarenlang erg trendy. Dit is waarschijnlijk de reden waarom decorateurs momenteel proberen het gebruik van de nuances te minimaliseren. Maar als je van beige houdt, wees dan niet bang om het thuis te gebruiken. Combineer het met een vleugje hout en groen: het is een verfrissende optie die veel potentie heeft maar de laatste jaren niet vaak wordt gebruikt..

Kleur woonkamerverf en combinatie van tinten: taupe, groen en hout

taupe woonkamer ideeën decoratie stoelen open haard ontwerp

Taupe is momenteel een andere zeer trendy kleur. Om je woonkamer er interessanter en gezelliger uit te laten zien, kun je muren in deze kleur combineren met houten elementen. Het contrast van texturen en tinten is zo mooi en mooi !

Eigentijds tapijtidee voor witte woonkamer

gestreept vloerkleed woonkamer decoratief accessoire zwart en wit

De combinatie van zwart en wit kan in veel interieurs gebruikt worden en ze zullen er allemaal anders uitzien. Strepen zijn een interessante en klassieke optie. In een ruimte met gestreepte vloerkleden kun je felle kleuren gebruiken om de sfeer te variëren en de woonkamer wat meer individualiteit te geven..

Op vintage geïnspireerde compacte woonkamerhaard

kleine open haard woonkamer houten gevelbeplating muur decor gezellig

Een open haard in je woonkamer plaatsen is altijd een goed idee. Dit accessoire, dat groter of kleiner kan zijn, modern of vintage, helpt bij het creëren van een goede sfeer in elk huis. In moderne interieurs brengen open haarden ook een bohemian chic touch, vooral wanneer ze vergezeld gaan van de juiste accessoires en stoffen..

Eigentijdse woonkamerdecoratie geïnspireerd op Aziatische huizen en idee voor kamerscheiding

woonkamer decoratie oosterse wanddecoratie zen

Een ander idee voor het creëren van een uniek interieur is om inspiratie te putten uit verschillende culturen over de hele wereld. In het tijdperk van globalisering dat we vandaag meemaken, wat is een betere manier dan decoratieve accenten die u graag uw eigen interpretatie geeft, in uw huis te transplanteren? Zo kan men inspiratie halen uit oosterse decors en Japanse interieurs en deze in huis introduceren door middel van deuren en ramen die het beeld oproepen van scheidingsmuren in Aziatische huizen. De zen-sfeer is gegarandeerd !

Trendy behang en natuurlijke deco voor de woonkamer van een modern huis

woonkamer decoratie accent muur behang trend

We zagen het in onze artikelen over trendy behang: wandtapijten zijn terug. Ze kunnen ons helpen kleuren te introduceren in een anders alledaagse woonkamer. Gebruikt op een enkele muur, worden wallpapers accenten. Maar er zijn ook gevallen waarin ze de hele binnenruimte kunnen binnendringen en zelfs kunnen harmoniseren met meubelstoffen..

Woonkamer met rustige sfeer: lichte verfkleur

grijze kleur bank woonkamer foto

Aan de andere kant, wanneer we een rustige woonkamer willen creëren, proberen we alle accenten en alle kleuraccenten te elimineren die niet echt nodig zijn. Dat kan in neutrale tinten, door middel van een grijze bank en een discreet gestreept vloerkleed..

Open haard en witte bakstenen muur in moderne design woonkamer

Woonkamer indeling modern meubilair open haard baksteen

Bakstenen muren staan ​​bekend om hun vermogen om interieurs te transformeren. Natuurlijk van kleur of geschilderd in wit of zwart, de bakstenen zijn de bron van zeer originele wanddecoraties, zoals hier, waar ze vergezeld gaan van een vintage open haard die eigentijds is geworden dankzij een succesvolle make-over..

Ontwerp decoratieve objecten en accessoires in felle kleuren

moderne stijl deco woonkamer

Interieurs in neutrale en gedempte kleuren worden nog interessanter wanneer ze worden aangevuld met een accentkleur. We raden u aan om bij het kiezen ervan na te denken over het effect dat u wilt hebben op degenen die de kamer zullen observeren. Rood is een goede optie als je een sterk contrast wilt creëren, maar om je echt in de ruimte te registreren, moet je het met mate gebruiken..

Maak je woonkamer gezellig, zelfs als er een gebrek aan natuurlijk licht is

verlichting woonkamer interieur hedendaagse decoratie

Iedereen wil toegang tot meer natuurlijk licht in zijn woonkamer. Maar er zijn gevallen waarin dit simpelweg niet mogelijk is vanwege de organisatie van de binnenruimte. In deze situaties moeten we gewoon een manier vinden en profiteren van dit nadeel. Zo kunnen we proberen het gebrek aan natuurlijk licht te compenseren met meubels en accessoires die het interieur een gastvrije en gezellige uitstraling geven. Kunstlicht, en vooral dat wat wordt gekenmerkt door een delicate geelachtige tint, kan u helpen om een ​​dergelijk effect te bereiken..

Richt je woonkamer in met het spel van kleuren en contrasten

Zen deco woonkamer kleurenpalet

Weten hoe je het gebruik van kleuren in evenwicht kunt houden, is belangrijk voor de indeling van elke kamer in huis, ongeacht de decorstijl die je kiest. Het beheersen van de kunst van subtiele contrasten kan worden geleerd door de observatie van verschillende interieurs die spelen met de variatie van kleuren en hun tegenstelling.

Hedendaagse decoratie voor het interieur van de woonkamer: accentmuur en sterke contrasten

accent muur kleur woonkamer decor hedendaagse open haard

Een interessante optie voor het in kleur inrichten van een woonkamer is om een ​​van de muren in een donkere tint te schilderen, zoals blauw, bruin of zelfs zwart. Om zo’n decoratie te bereiken, moeten we een muur selecteren die vervolgens kan worden versierd met accessoires in lichte kleuren, zoals een witte klok, een muurfoto of zelfs een schoorsteenmantel..

Vrouwelijke woonkamerinrichting met een vleugje industrieel design

vrouwelijke stijl eigentijdse deco woonkamer

Tinten als roze en koraal zijn kenmerkend voor het vrouwelijke decor. Ze zijn bedoeld voor diegenen die hun woonkamer een fijne en delicate sfeer willen geven of die een decoratie in industriële stijl willen vervolledigen met een paar elegante en verfijnde accenten..

Groene planten en fris decor voor een eigentijdse leeshoek

woonkamer indeling stoel leeshoek

Er zijn gevallen waarin u slechts één meubelstuk hoeft toe te voegen om uw woonkamerinrichting compleet te maken. Dit is met name het geval als er een lege hoek is die kan worden aangevuld met een meubelstuk zoals bijvoorbeeld een comfortabele fauteuil. Een paar extra voorwerpen eromheen (een groene plant, een kleine console en een bedlampje) zijn voldoende om dit deel van de kamer om te toveren tot een leeshoek..

Oosterse woonkamerdecoratie in hout en eigentijdse stijl

Zen decoratie woonkamer houten schuifdeuren

Om een ​​interieur een aparte en persoonlijke uitstraling te geven, kan men gebruik maken van decoratieve elementen die geïnspireerd zijn op andere uithoeken van de wereld, zoals bijvoorbeeld Azië. Verlichting, vloerkleden en kleine accessoires zijn voldoende om een ​​interieur zonder persoonlijkheid op te frissen..

Moderne design hanglampen en woonkamerverlichting die uitkomt op een buitenterras

hanglamp design deco woonkamer uitbreiding huis verriere

Licht is een essentieel element in de inrichting van een woonkamer en dit geldt zowel voor natuurlijke lichtbronnen als voor binnenverlichting. Dit is de reden waarom professionele decorateurs graag werken met ruimtes met grote ramen die ze kunnen aanvullen met hanglampen om het huis nog lichter te maken..

Muurschildering en originele decoratie voor de woonkamer met succesvolle kleurharmonisatie

Moderne woonkamer design muur decor schilderij

Een decoratief schilderij op een strategische plek in de kamer plaatsen, is weten hoe je de aandacht trekt en een boodschap stuurt naar iedereen die diezelfde kamer binnenkomt. De schilderijen kunnen dienen als contrasterende elementen, maar ook als verenigende decoratieve objecten van de verschillende kleuren en materialen die in het interieur worden gebruikt.

Bakstenen muurschildering en eigentijds interieur woonkamer met hout

schilderij muur bakstenen open haard vintage stijl foto woonkamer

In tegenstelling tot wat men zou denken, betekent het schilderen van een bakstenen muur niet dat deze muur zal opgaan in de rest van het decor en zijn persoonlijkheid zal verliezen. Integendeel: het kan je helpen het te benadrukken, waardoor meer diepte en textuur aan de binnenruimte wordt gegeven.

Eigentijdse woonkamerdecoratie: idee van bakstenen muur en houten plank

Bakstenen gevelbekleding TV-meubel woonkamer houten plank

Aan de andere kant hebben natuurkleurige bakstenen muren een onmiskenbare charme die in het voordeel kan zijn van diegenen die een accentmuur in hun woonkamer willen hebben. De witte kleur en de houten accessoires zijn elementen die de uitstraling van zo’n muur nog verder versterken.

Zwart-wit deco woonkamer interieur en eigentijdse open haard met grote spiegel

interieurdecoratie hedendaagse meubels open planken

Tegenwoordig zijn er veel mensen die het idee opgeven om een ​​tv in hun woonkamer te installeren. Door dit element uit de kamer te verwijderen, krijgt men meer ruimte voor andere interessante decoratieve objecten zoals bijvoorbeeld een rijke boekenkast, spiegels en schilderijen. Een dergelijke benadering zal niet iedereen aanspreken, maar het moet worden overwogen als u de momenten waardeert die u met familie en vrienden kunt doorbrengen..

Woonkamerinrichting met natuurlijke materialen

Eigentijds design glazen salontafel

De glazen salontafel is een eigentijds accessoire dat het voordeel heeft de ruimte ruimer te maken. Dankzij het transparante oppervlak kan ze haar voeten laten zien, die vaak op een interessante manier zijn gebeeldhouwd. Zoals we al zeiden, kan zo’n object dienen als een brandpunt in de kamer en de rest van het meubilair – eromheen georganiseerd.

Foto van moderne deco woonkamer met design in bergchaletstijl en namaakbont

bergchalet stijl deco bont tapijt moderne woonkamer

Om de binnenruimte een gezellige en comfortabele sfeer te geven, kan men ook stoffen en tapijten van imitatiebont gebruiken die de sfeer van het decor in bergchaletstijl oproepen. Een dergelijk interieur kan worden aangevuld met accessoires die de indruk wekken in de lucht te zweven, zoals pendelarmaturen met een delicate structuur, die bijna transparant zijn. Op deze manier wordt een balans verkregen tussen oppervlakken en materialen..

Eigentijdse deco woonkamer met modern design meubilair en stenen wanddecoratie

moderne bank woonkamer interieurontwerp

Sterke contrasten en indrukwekkende decoratieve items kunnen worden gecombineerd om werkelijk verbluffende resultaten te bereiken. Zo kunnen we de muren een onafgewerkt uiterlijk geven, een deel van steen of baksteen achterlatend en moderne meubels aan de kamer toevoegen, zoals op de bovenstaande foto..

Vrouwelijke woonkamerinrichting en vintage-geïnspireerde eigentijdse meubels

woonkamer decor vrouwelijke deco woonkamer

Voor een volledig tegengesteld effect gebruiken we warme en zachte kleuren en meubels en accessoires met ronde vormen. Natuurlijke materialen passen perfect bij een dergelijk interieur, dat wordt gekenmerkt door een zeer chique en vrouwelijke uitstraling..

Gebruik kunstvoorwerpen voor een geslaagde eigentijdse deco woonkamer

interieur woonkamer muur decor ideeën

Is het een interessant idee om schilderijen en kunstwerken in je woonkamer te exposeren? Wij zijn het helemaal met je eens! Tegenwoordig kan iedereen beslissen om zijn muur om te toveren tot een artistieke ruimte en fotolijsten, afbeeldingen, posters en verschillende accessoires op te bergen. Correct verlicht, kunnen deze objecten de binnenruimte alleen maar aangenamer en gezelliger maken.

Eigentijdse deco woonkamer met wit geschilderde houten balken en wanddecoratie

Indeling woonkamer deco tafel balkenplafond

Het is ook mogelijk om verschillende strategieën te mobiliseren om de woonkamer nog gezelliger te maken. Zo combineren we bijvoorbeeld vaak tapijten van imitatiebont, met of zonder decoratieve patronen, met lage houten tafels. De hoekbank is ook een object dat de kamer gezelliger maakt: het lijkt de binnenruimte te omsluiten en ons te beschermen tegen zijn subtiele aanwezigheid. Ook hier geldt: overal waar je een gezellig effect zoekt, kun je kussens en bont gebruiken naar believen.

Eigentijdse deco woonkamer met leren bank: klassiek en door iedereen gewaardeerd

Bibliotheekontwerp woonkamer lederen decoratie

De moderne houding ten opzichte van leren banken kan als volgt worden samengevat: sommigen houden ervan, anderen haten het. Als u tot de eerste groep behoort, weet dan dat de leren bank een van die tijdloze meubels is die in elk soort moderne woonkamer kunnen worden geïntegreerd. Deze bank is elegant, imposant en zal gewaardeerd worden om zijn klassieke schoonheid.

Eigentijdse deco woonkamer met lijstwerk: integreer architecturale elementen in het interieur

Woonkamer open haard decoratie lederen bank

De woonkamers in eigentijdse stijl passen zich sierlijk aan elke vorm van architecturale originaliteit aan door deze te omarmen en te integreren in het decor. Dit geldt zowel voor de decoratieve elementen in hout als voor die in steen en voor de lijstwerk aan de muren en aan het plafond van de kamer..

Eigentijdse deco woonkamer en interieur door Shapiro Joyal Design

Meubels woonkamer salontafel design deco hout

Laten we eindigen met dit prachtige eigentijdse en eenvoudige decor dat houten elementen en pasteltinten combineert. Een paar grafische accenten in zwart zijn toegevoegd om de fijne en elegante kant van dit interieur, ontworpen en geproduceerd door ., nog meer te benadrukken Shapiro Joyal Studio.