Pallet tuinmeubelen naast 110 originele ideeën

Tuinmeubelen in pallet diy idee

Vraag je je af hoe je een maakt pallet tuinmeubelen ? Wij bieden u het antwoord in meer dan 110 originele ideeën voor tafels, banken en fauteuils! De afgelopen jaren zijn palletmeubels erg populair geworden. Ze versieren al verschillende delen van onze huizen en we houden van ze vanwege hun vintage, chique en aanpasbare kant. Maar als het gaat om het maken van een tuinmeubel van een pallet, lijkt het alsof er altijd een gebrek aan ideeën is.

Pallet tuinmeubelen: hoe doe je dat? ?

pallet tuinmeubelen banken tafels terrassen

Welke projecten geven het beste resultaat? Moeten we onze meubels op pallets schilderen of ze in hun “hout” kleur laten? Hoe decoreren we onze banken en tafels als ze klaar zijn? Het antwoord staat in de onderstaande afbeeldingen die u originele ideeën bieden en u laten beslissen welk ontwerp en kleur het beste bij uw pallet tuinmeubelen passen..

Pallet tuinmeubelen: salontafel in wit van Matt Troy van Plain Pallets

pallet tuinmeubelen witte houten tafels

De oude houten pallets worden omgetoverd tot chique lounges in onze tuinen en op onze terrassen. De trend is niet nieuw en wordt steeds actueler omdat het ook deel uitmaakt van onze wens om de natuur te respecteren en te recyclen. Als gevolg hiervan kiezen steeds meer mensen voor palletmeubels om gezellige hoekjes buiten te creëren..

Chique en moderne houten pallet tuinmeubelen

wit houten tuinmeubilair

We verwerpen ook de ontvangen ideeën dat deze tuinmeubelen alleen een oplossing zijn voor mensen met een beperkt budget. De pallet tuinmeubelen zijn vooral bedoeld om uw persoonlijkheid en uw creativiteit te benadrukken.

Welke kleur voor een tuinmeubel in houten pallet? ? 

pallet tafel tuinmeubelen

Daarom zijn er nu duizend-en-een ideeën voor het maken van pallet tuinmeubelen. Een mooie oplossing is de asymmetrische tafel in wit kleurenpalet die geaccentueerd wordt door een mooie groene plant (top, creatie Matt Troy).

Palletbanken met kussens

bank in pallets terrasdecoratie

Degenen die van dit idee houden, zullen in onze galerij voorstellen ontdekken voor het maken van een heel tuinmeubel in witte of zwarte pallet. Als je de voorkeur geeft aan tuinmeubelen met meer kleuren, kun je er altijd voor kiezen om een ​​pallettafel of bank in wit of zwart te maken..

Palletbank voor pallet tuinmeubelen

houten banken terras

Dan kunt u naar eigen keuze decoratieve accessoires toevoegen. Deze oplossing is zeer succesvol, zoals u kunt zien in de onderstaande afbeeldingen. Een andere mogelijkheid is om je tuinmeubelen in een palet in verschillende kleuren te schilderen om het een chique en bohemian look te geven..

Hoe creëer je leuke hoekjes met palletsofa’s

terras en tuindecoratie houten meubelen

Het is perfect voor tuinen en we houden ervan hoe vriendelijk het eruit ziet op onze terrassen! Wil je je tuin of terras een vintage look geven, dan kan dat heel goed met een palletbank. Laat het in de natuurlijke kleur van de paletten en versier het met wat kussens in neutrale tinten.

Ideeën voor het maken van een vintage look palletstoel of bank

tuinmeubelen stoelen bank houtVoor degenen die graag in de zon genieten, is hier nog een voorstel: u kunt banken van het type tuinbed maken, uit pallets, die u kunt decoreren met meerdere kussens of zelfs met een matras..

Ideeën voor het maken van lage pallettafels

Pallet tuinmeubelen deco terrasmeubelen

Met deze meubelen, in heldere of neutrale kleuren, kunt u buiten een gezellig hoekje creëren om middagen of avonden door te brengen met vrienden.

Idee voor tuinmeubelen op pallets: creëer een gezellige ruimte om momenten met vrienden door te brengen

lounges voor tuindeco terrassen

En hier is een tip voor kleine tuinen en terrassen: installeer wieltjes op uw pallettafel of bank. U kunt uw palletmeubels verplaatsen wanneer u maar wilt !

Welke meubels te maken voor een tuinmeubel in houten pallet

pallet tuinmeubelen hoe te doen

Laten we na deze uitleg over de mogelijkheden om een ​​tuinmeubel in een houten pallet te maken, nu eens kijken welke meubels we kunnen bieden voor de succesvolle ontwikkeling van een dergelijk gebied. In het volgende gedeelte bespreken we enkele populaire doe-het-zelfprojecten voor terras- en tuinmeubelen..

Onze ideeën voor het maken van een houten bank voor een buitenkamer

terrasmeubilair hoe ideeën te maken

Laten we beginnen met de bank. Een essentieel meubelstuk voor een tuinmeubel op pallet, de bank staat vaak in het midden van een ontspanningsruimte buiten.

Grote tuinbank in houten pallet

designideeën voor retro meubels voor buiten

Als het gaat om het maken van dit soort meubels, heb je veel opties. Met pallets kan zelfs een zeer grote verscheidenheid aan banken van verschillende hoogtes, vormen en ontwerpen worden vervaardigd..

Idee voor tuinmeubelen in pallet: hoekbank

tuinmeubelen banken terras ideeën

De hoogte van uw bank hangt voornamelijk af van het aantal pallets dat u wilt verzamelen om de zitting van het meubel te maken. Over het algemeen worden palletbanken gemaakt van één, twee of twee of drie pallets die op elkaar zijn gestapeld.

Detail van houten banken met kussens

banken pallet tuinmeubelenIn het eerste geval wordt het onderste deel van de pallets gebruikt als meubelpoten. Anders kan de pallet die als basis van het meubel dient, ondersteboven worden gedraaid. Deze kleine truc kan helpen om je bank sterk te houden.

Grote tuinmeubelen van zwart gelakte houten pallets

houten pallet tuinmeubelen idee zwarte verf pallet ontwerp

We raden je aan om deze methode vooral toe te passen als je een vrij lange bank wilt maken van drie of vier tegen elkaar geschoven pallets.

Personaliseer je doe-het-zelf patio-decobank

tuinmeubelen in palletbank-plantenhouder

Deze eenvoudige en gemakkelijke aanpak heeft veel wijzigingen ondergaan. Degenen die meer begaafd zijn in DIY, zouden daarom kunnen besluiten om het ontwerp van hun DIY-patio-decobank te verfijnen. Ze hebben dan de mogelijkheid om de verzamelde pallets los te maken om ze als basismateriaal te gebruiken en vervolgens sleutels naar keuze toe te voegen..

Pallet tuinmeubelen: decoratieve ideeën in zwart en beige

tuinmeubelen palletmeubels

Zo kunnen ze bijvoorbeeld een extra steun toevoegen achter de rugleuning van de bank, die ook als poten van het meubel fungeert. Als alternatief is er ook de mogelijkheid om horizontaal geplaatste planken te gebruiken om de bankzitting een solide basis te geven. Beide ideeën worden geïllustreerd in de afbeeldingen bovenaan.

Idee van tuinmeubelen in pallets

lounges terras tuinmeubilair houtWat betreft de rugleuning van de doe-het-zelf tuinmeubelen zijn de opties ook zeer rijk. De eenvoudigste en meest praktische mogelijkheid zou zijn om een ​​pallet verticaal achter de zitting van de bank te plaatsen..

Kleuren voor tuinmeubelen op pallets

meubelen voor buitenterrasdecoratieMaar je kunt ook te werk gaan zoals hierboven aangegeven: maak de pallets los en geef de rugleuning een persoonlijke uitstraling. Om nog maar te zwijgen van het feit dat we een muur of een terrasreling heel goed als rugleuning kunnen gebruiken !

Maak je doe-het-zelf tuinbank op pallet nog comfortabeler

buiten woonkamer meubels maken in pallets

Maak je pallethouten tuinmeubelen nog comfortabeler door de bank aan te passen aan de vorm van je buitenruimte. Overweeg een hoekbank om meer mensen te huisvesten.

Houten bank op wielen

houten-pallet-bank-buiten-tuin-meubels

Of maak het verplaatsen van meubels gemakkelijker door zwenkwielen over hun voeten te installeren. U kunt uw bank verplaatsen volgens de manier waarop u uw terras wilt indelen. Met deze tip maak je je terras ook makkelijker schoon..

Voorbeeld van decoratie voor bank of houten bank met kussens

Palletmeubel deco terras

Pallets zijn ruw en vrij ruw materiaal. Verfraai het met kussens !

Pallet tuinmeubelen: vintage look

vintage ideeën voor terrasdecoratie

Plaats ze op de bankzitting voor een meer chique en aangename sfeer. Afhankelijk van het gekozen bankmodel, kunt u ze ook als comfortabele rugleuning gebruiken.

Pallet tuinmeubelen: elegante uitstraling aan de rand van een zwembad

pallet bank wit tuinmeubelen

Video-tutorial om een ​​tuinbank van houten pallet te maken

Wil je zo’n bank voor je tuinmeubelen in pallet maken? Gun jezelf een paar minuten om de tutorial bovenaan te bekijken! Hij zal je laten zien hoe je stap voor stap te werk gaat om zo’n doe-het-zelf meubel succesvol te maken.

Maak fauteuils en extra stoelen voor uw tuinmeubelen in houten pallet

houten stoelen tuinmeubelen

Naast dit eenvoudige en praktische meubel zijn er ook veel opties voor fauteuils en extra stoelen om zelf te maken.

Palletmeubels en decoratie met kussens

Pallet tafel stoelen hout tuin

Sommige zijn gemakkelijk te doen. Het zou voldoende zijn om twee pallets te combineren, waarvan één als zitplaats en de andere als rugleuning van het meubel. Anderen vereisen meer geavanceerde doe-het-zelf-vaardigheden. Degenen die uitgebreide fauteuils willen maken, moeten de pallets uit elkaar halen om daarna de afzonderlijke planken te gebruiken..

Pallet tuinmeubelen: idee om een ​​kleine salontafel en stoelen voor op het terras te maken

palletstoelen buitendecoratie

Het resultaat van al deze inspanningen? Stevige fauteuils met comfortabele zittingen en zelfs armleuningen! Geweldig, is het niet ?

Deco idee houten pallet tuinmeubelen

Deco terras tuinbanken in pallet

Dus hier is een idee van doe-het-zelf-meubels voor tuinmeubelen in pallet om noodzakelijkerwijs te proberen als je hout in grote hoeveelheden hebt. Zoek een model en ga zonder aarzelen aan de slag !

Houten en palletstoelen

deco terrassen houten stoelen

Maak houten tuinbanken voor je doe-het-zelf buitendecoratie

model-meubels-pallet-tuinmeubels-to-do

Banken en fauteuils zijn een aantrekkelijke optie voor buitenlounges. Maar het is ook een andere oplossing voor het rangschikken van tuinmeubelen op pallets. Dit zijn houten banken.

Tafel en banken voor houten terras

hout-pallet-bank-buiten-terras-decoratie

Houten banken bestaan ​​meestal uit een lange zitting met poten. Ze zijn gemakkelijker te maken dan fauteuils en stoelen, vooral omdat je de mogelijkheid hebt om de pallets te nemen zoals ze zijn en ze in je project op te nemen zonder ze ongedaan te maken.

DIY rechthoekige houten tafel en banken

ideeën voor houten tuinmeubelen

Net als de rest van de doe-het-zelf decostoelen, kunnen de palletbanken in hoogte variëren. Het hangt allemaal af van het ontwerp dat je voor ogen hebt en de look van de woonkamer waar je van droomt.

Idee voor het stofferen van een doe-het-zelf houten meubel 

stoel-pallet-hout-opslag-terras-decoratie

Wees vrij om je palletbanken aan te passen, met een verfkleur, kussens en zelfs opbergers voor je buitenruimte !

Zelfgemaakte picknicktafel voor terras

picknick-houten-tafel-DIY-idee-tuinmeubels

Vanwege hun vorm zijn de banken een voorkeursoptie bij het opstellen van een tuinmeubel op pallet dat deel uitmaakt van een eethoek in de buitenlucht.

Picknicktafel in pallets met banken

houten-pallet-picknicktafel-te-maken

Over pallet-eethoeken gesproken, merk op dat dit materiaal ook wordt gebruikt voor het maken van picknicktafels en bijbehorende banken. Compact, deze set is ideaal voor het opzetten van een klein buitenterras.

Goedkope meubels voor houten terras

outdoor-lounge-pallets-tafel-picknickbank

Dit komt doordat de banken vaak aan de tafelsteun worden bevestigd, waardoor er ruimte vrijkomt rondom het eetgedeelte..

Creëer krukken om een ​​eethoek of tuinlounge in een buitenpallet in te richten

tuinmeubelen-houten-pallet-idee

Houten pallets zien er behoorlijk omvangrijk uit. Om deze reden denken veel mensen dat meubels die ervan zijn gemaakt zwaar zullen zijn en veel ruimte op hun terras in beslag zullen nemen. Maar dit idee is niet altijd helemaal correct.

DIY gewatteerde houten barkruk

moderne-houten-pallet-buiten-barkruk

In feite kan dit teruggewonnen materiaal worden gebruikt voor het maken van kleine meubels, zoals krukjes.

DIY-bar in pallets en idee voor schilderen

bar-in-pallet-houten-model-krukken

Bepaal de grootte van je doe-het-zelfkrukken op basis van de ruimte die je hebt. Stel je ze voor, zodat je ze eventueel onder een ander meubelstuk kunt opbergen.

Stoel en tafel

houten pallet diy idee kussens landschapsarchitectuur

Of geef ze een veelzijdige rol. Op de afbeelding hierboven, een voorbeeld van een klein meubelstuk ontworpen om als decoratief object te dienen, een kruk maar ook een kleine houten tafel !

Ontspanningsruimte voor klein terras in DIY-versie

diy-houten-pallet-tuinbank

Hoe dan ook, denk na over manieren om uw terrasmeubilair op pallets nog comfortabeler te maken. En zorg voor voldoende knusse kussens !

De houten tafel, een essentieel meubelstuk voor de decoratie van tuinmeubelen in ecologische pallet

fauteuils banken voor tuinhout

De houten pallettafel is een essentieel meubelstuk voor elk tuinmeubel voor buiten. Het neemt vaak het midden van de ruimte in beslag en is verkrijgbaar als eettafel- of salontafelvariant die het beste past bij het ontwerp van uw palletmeubels.

Gezellige houten pallet tuinmeubelen

houten meubels maken tuinen terrassen

Dit meubel is in principe vrij eenvoudig te maken en kost niet veel moeite. Het basismodel kan dus heel eenvoudig bestaan ​​uit een of twee pallets die in het midden van de buitenlounge worden geplaatst.

DIY meubelidee voor tuinmeubelen in pallet

pallet tafels tuinmeubelen

DIY meubelmodellen tuinmeubelpalletstuinmeubelen terrasdecoratieOm dit model te repliceren, heb je niet eens voeten nodig. De palletsteun zal deze functie zeer goed vervullen. !

Verfijn het ontwerp van uw salontafel van houten pallet

doe-het-zelf-salontafel-pallet-opslag-deco-buitenkant

Hoewel u de pallets niet aan elkaar hoeft te binden als salontafel, moet u dit wel doen als u een steviger en functioneler meubelstuk wilt..

Idee voor pallet tuinmeubelen met salontafel

Pallet tuinmeubelen tafels meubelidee

Dit stelt u in het bijzonder in staat om de vorm van uw meubelen te verfijnen en er enkele extra functies aan toe te kennen..

Tafel op wielen

Tafelwielen pallet hout plant idee stoel diy

Het stapelen van twee pallets is daarom een ​​optimale optie voor wie droomt van een salontafel met weinig opbergruimte.

Houten buitenmeubels

buitendecoratie houten stoelenOmdat, zoals je misschien al geraden had, de lege ruimte tussen het blad en de tafelsteun kan worden gebruikt voor het opbergen van verschillende kleine items.

Houten buitenmeubels

bank maken in salontafels van pallethout

Idee van houten buitenmeubels en DIY deco

pallet tafels tuinmeubelen

Daarnaast kan de doe-het-zelf salontafel ook gecompleteerd worden met wielen of een glazen blad. De eerste optie maakt het gemakkelijker om te bewegen, terwijl de tweede het nog chiquer maakt..

Zelfgemaakte salontafel en glazen blad

tuinmeubelen in pallethouten tafel-koffie-glazen blad

Uiteraard staat het u vrij om uit al deze ideeën inspiratie op te doen en er uw eigen invulling aan te geven. En je kunt zelfs alle opties toepassen die we zojuist hebben genoemd: schilderen, wielen toevoegen en een glazen blad !

Tafel met houten opberger 

houten-pallet-wit-salontafel tuinmeubelen

Kortom, voordat u aan een doe-het-zelf-tafelproject voor tuinmeubelen begint, moet u de afbeeldingen in onze galerij goed bekijken. Ze schetsen de verschillende productiemogelijkheden voor een dergelijk object en helpen u te bepalen welke functies u voor uw buitenruimte moet bieden. !

DIY houten tuinmeubelen voor buiten

houten-pallet-salontafel-wielen-terras

De salontafel van houten pallet wordt een onderdeel van de buitendecoratie

DIY-houten-tuin-loungetafel

De salontafel is zo’n eenvoudig meubel om te maken dat het vele interpretaties heeft geïnspireerd die gewoon dienen als extra decoratie voor moderne tuinmeubelen..

Mooie ideeën voor tuinmeubelen op pallet met salontafel en klein tuinbed

pallet bedtafels voor tuin

Zo kan een dergelijk meubelstuk een steun voor groene planten worden of een kleine opberger voor kussens en plaids..

Details van salontafels in zwart-wit pallet

ideeën voor pallets voor buitenmeubels

Dit type opslag kan worden aangepast aan de gekozen stijl voor de hele buitenruimte. Kies voor een rustieke inrichting voor een meubel van onbewerkt hout. Omgekeerd, voor een thematische vintage look, kies je voor een kleurrijke decoratie.

Nog meer creatieve opties voor pallettafels

buitenmeubels-pallet-hoekbank

Het grote voordeel van het idee om je eigen tuinmeubelen te maken, is dat je meubels kunt bedenken die aan jouw wensen voldoen. De tabellen in deze sectie zijn de perfecte illustratie van dit voordeel.

Origineel idee voor buiten met een salontafel van pallet

palletmeubels tuintafels

De afbeelding bovenaan geeft ons een idee dat de doe-het-zelvers zal aanspreken die een nieuw lid in hun gezin hebben verwelkomd. Om meer tijd met hun kinderen buiten door te brengen, kunnen ze nu een hangmat onder hun tafel hangen !

Pallettafelidee met open haard

tuinmeubelen in pallet tafel-komfoor-open haard

Zin in een buitenhaard op uw terras? Maak een DIY-tafel met een vuurpot en houtopslag met behulp van het model op de afbeelding hierboven !

Doe-het-zelf houten bijzettafel

houten-pallet-meubel-tuinmeubel-bijzettafel

Je hebt niet per se tuinmeubelen nodig die volledig van pallets zijn gemaakt. En toch is een klein bijzettafeltje nooit nutteloos !

Origineel design houten pallettafelDIY houten pallet tuintafel idee

Video-tutorial om een ​​doe-het-zelf salontafel te maken van pallets

Sprak het idee om zo’n meubel te maken je aan? In dit geval hoef je alleen maar de video-tutorial bovenaan te bekijken om alle details van zo’n doe-het-zelf-project te zien. !

Houten eettafel en doe-het-zelf terrasdeco-idee

tuinmeubelen in houten pallet eettafel-rustiek

We hebben veel gesproken over de salontafel, maar je moet weten dat pallets ook een zeer praktische optie zijn om een ​​eettafel te maken voor een buiteneethoek. Ook hier zijn er weer verschillende ontwerpen om uit te kiezen. Een mogelijkheid zou zijn om de poten van een oude tafel te gebruiken en een doe-het-zelf tafelblad toe te voegen. Een ander idee zou zijn om helemaal opnieuw te beginnen en al je meubels zelf te maken.

Creëer een ontspanningsruimte met doe-het-zelf meubels

DIY-tuin-terrasmeubilair-pallets

Een relaxhoekje creëren in je tuin met palletmeubels? Het is heel goed mogelijk.

Zelfgemaakte ligstoel voor terras

DIY-houten-pallet-loungestoel

Want ja, van dit materiaal kun je allerlei meubels maken, zelfs een paar loungestoelen om in te zonnen. !

Zelfgemaakte palletschommel

tuinmeubelen in palletschommel-doe-het-zelf-idee

En voor rustige zondagmiddagen en -avonden, trakteer uzelf op een schommel in bohemien-chique stijl !

Doe-het-zelf hangbed voor buiten

pallet tuinmeubelen make-a-schommel-hangbed

Hang hem met touwen in de buurt van je woonkamer of onder een boomkroon. Kinderen zullen er dol op zijn! En volwassenen zullen dol zijn op het idee van deze hoek waar ze urenlang kunnen lezen of met een vriend kunnen zitten en kletsen..

Wist u dat pallets gebruikt kunnen worden om vloeren of privacyschermen voor uw terras te maken? ?

make-a-ligstoel-pallet-deco-terras-terrasvloer

Uw terras heeft een make-over nodig en u vraagt ​​zich af welk type coating het beste past bij uw houten palletmeubels? Ontdek het antwoord hieronder !

Duurzame en goedkope houten planken voor natuurlijke vlonders

hout-pallet-dek-terras-idee

Je weet het misschien niet, maar dit goedkope en gerecyclede materiaal kan ook worden gebruikt bij het maken van vloeren voor een buitenterras. Duurzame en stevige houten planken veranderen in de ideale vlonder voor een buitenruimte !

Zelfgemaakte houten vlonders en terrasbekleding

gevelbekleding-terras-houten-pallets

Gebruikt in uiterlijk, met een grijzige tint, of gerenoveerd en voorzien van een beschermlaag, bieden deze planken u een goedkope manier om uw terras te bedekken terwijl u geniet van een authentieke uitstraling van de vloer.

Idee van terrasvloer in stukken pallets

Doe-het-zelf-houten-terras-vloeren

Maar dat is niet alles. Waarom genoegen nemen met een eenvoudige vlonder als u werkelijk opmerkelijke palletvloeren kunt realiseren? Zo kun je bijvoorbeeld kleine stukjes hout gebruiken om een ​​parketeffect aan de buitenkant te reproduceren. Of speel met kleine steentjes om tussen de planken te plaatsen voor een nog interessantere coating !

Bovengrondse houten zwembadbekleding die moet worden gegoten

houten pallet tuinmeubelen buiten-zwembad-indeling

En dan hebben we nog een project voor de meest gedurfde doe-het-zelvers: een afdekzeil voor een bovengronds zwembad met … Gerecycleerde planken natuurlijk! Het model op de foto hierboven zegt alles. Om zo’n project te voltooien, heb je een flink aantal pallets nodig. Het exacte aantal hangt af van de grootte van het zwembad, de afmetingen van het terras eromheen en eventuele extra elementen (trapjes, versieringen, steunen, enz.). Houd er ter informatie rekening mee dat een middelgroot, vierkant zwembad kan worden aangekleed met maar liefst 40 peddels.

Bescherm uw pallet tuinmeubelen tegen nieuwsgierige blikken

tuinmeubelen in houten pallethek-buiten-jardiniere

De stevige, makkelijk te vinden houten planken doen ook dienst als houten tuinhekken. Leuke optie voor een terras dat dicht bij een straat ligt of uitkijkt op de tuin van de buren !

Maak een houten briesje voor je terras

tuinmeubelen in houten pallet scherm-recuperatie-model

Om een ​​buitenruimte beter af te bakenen of om uit het zicht te verdwijnen, starten we met het vervaardigen van een natuurlijk briesje in houten planken. Het ontwerp moet worden gekozen op basis van uw wensen. Kies voor een meer discrete versie (zoals het Breeze-model op de onderstaande foto) of laat ruimte tussen de planken om een ​​glimp op te vangen van de ruimte erachter (zoals in de afbeelding hierboven).

DIY houten tuinhekmodel

hek-tuin-terras-goedkope-hout-deco-pallets

Bovendien past dit type scherm en schutting heel mooi bij een houten vloerbedekking. Dit bewijst eens te meer het vermogen van teruggewonnen houten planken om deel te nemen aan alle onderdelen van het doe-het-zelf-decor !

Versier je buitenkant met een houten gevelbeplating of een natuurlijke pergola

tuinhek-pallet-hout-deco-diy

Dergelijke palissaden en briesjes zijn ook puur decoratief. Als u houdt van de uitstraling van hout, waarom kleedt u dan niet een van de muren bij uw terrasmeubilair in pallets? Voor een nog meer zen en authentieke sfeer, overweeg andere natuurlijke elementen die het hout kunnen vergezellen. Steen, groene planten en watervallen zijn geweldige opties !

Hoe maak je een houten pergola voor je terras?

hout-pallet-decoratie-terras-pergola-doe-het-zelf

Voor een schaduwrijke tuin of terras het hele jaar door, maak een pergola van pallets! Zorg naast de stukken ‘teruggewonnen hout’ ook voor stevige steunen in de vorm van dragende balken. Overweeg op de heetste dagen een tent op te hangen en gordijnen van lichtgekleurde, lichte stof. Zo profiteert u van een nog effectievere bescherming !

Wat te doen op een pallet? Ideeën voor accessoires en meubels bij je houten tuinmeubelen

lounge-tuin-pallet-houten-bank-ronde-tafel

Nadat we de verschillende opties voor het maken van hout voor een doe-het-zelf tuin- en terrasdecoratie hebben onderzocht, gaan we nu eens kijken welke extra meubels en accessoires we moeten maken om de buitenkant te verfraaien en het nog gastvrijer te maken..

Decoratie voor tuin of terras: palletbank met kussens en salontafel

fauteuil in pallets tuinbanken

Klein of groot, het buitenterras heeft altijd wat groen nodig. In plaats van verschillende plantenbakken en steunen voor je buitenplanten te kopen, versier je je groene omgeving met pallets.

Versier je doe-het-zelf tuinmeubelen met een palletplanter

Palletmeubels-verticaal-plantenbak-deco-exterieur

De DIY-versie plantenbakken zijn verkrijgbaar in een horizontale of verticale variant. De eerstgenoemde zijn geschikt voor grotere tuinen en terrassen. Sommige zien er zelfs uit als “bedden” die geschikt zijn voor de aanleg van een verhoogde moestuin.

Verticale plantenbak en houten palletmeubels voor terras

plantenbak-pallet-hout-decoratie-balkon-terras

Verticale houten plantenbakken zijn daarentegen een geweldige oplossing voor kleine ruimtes. Je kunt ze op de grond zetten of aan een muur hangen, afhankelijk van de ruimte die je eraan wilt besteden.

Groen muuridee met houten plantendeur 

DIY-patio-deco-idee-pallets

Deze kleine, eenvoudig te maken decoratieve accessoires maken het gemakkelijk om een ​​groene ruimte te creëren in buitenruimtes van elke omvang. Sommigen gebruiken ze om miniplanters en bloempotten op te hangen.

Hangende plantenbak voor verticale tuin op pallets

pallet-planter-decoratie-buiten-tuin-meubels

Anderen geven er de voorkeur aan om kleine bedden voor hun planten direct in de pallet te maken. Deze optie met onzichtbare containers geeft een nog natuurlijkere uitstraling aan de buitenruimte.

 DIY-decoratie in palet met vetplanten

decoratie-tuin-terras-hout-object-recup-afbeeldingen

Ben je aan het einde van een groot doe-het-zelf-project en heb je wat ongebruikte stukken hout over? Plotseling kun je een kleine groene muur betalen om te maken met een paar stukjes hout en vetplanten, vetplanten of epifyten.

Maak zelf een houten plantenbord

maak-een-verticale-tuin-buiten-pallets

Deze drie soorten planten zijn eenvoudig te installeren en helpen je om je buitenkant zonder veel moeite te verfraaien. En het resultaat zal echt opmerkelijk zijn !

Maak een horizontale palletplanter

hout-pallet-planter-decoratie-tuin-meubels

Een ander snel en eenvoudig doe-het-zelf-projectidee zijn vrijstaande horizontale plantenbakken. Vul een paar plantenbakken zoals deze met bloemen en berg ze op in je woonkamer of buiten eethoek !

Enkele projecten van handmatige activiteiten en creaties van houtdecoratie

deco-muurschildering-houten-terras-diy-tafel-pallets

Een tuinmeubel in pallet maken is goed, maar zelf decoratieve objecten maken is nog leuker! Muurschilderingen, spiegels, kandelaars, kleine voorwerpen om op hun salontafel te plaatsen … Hier zijn enkele voorbeelden van accessoires die iedereen zelf kan maken voor een ecologische en creatieve decoratie.

DIY houten wanddecoraties voor buiten

tafel-deco-muurschildering-terras-pallets-hout-marine-thema

Het maken van een kunst aan de muur van een pallet is veel gemakkelijker dan het lijkt. Plan voor een dergelijk project drie of vier planken hout die aan elkaar moeten worden bevestigd. Lijm is een mogelijkheid voor deze stap. Maar we geven de voorkeur aan meer solide alternatieven, zoals twee kleine stukjes hout om achter de planken te plaatsen en te gebruiken als steunen om de planken op te spijkeren. Zodra de steun is gemaakt, is het aan jou om je schilderij naar wens te decoreren. Gebruik verf om de kleur van de planken te veranderen, voeg een interessant opschrift toe of lijm bijvoorbeeld touwelementen.

DIY spiegellijst in stukjes pallet

wat-te-doen-in-houten-pallet-frame-spiegel-tuin-deco

Stelt u zich eens een originele wanddecoratie voor met spiegels voor buiten! Het glanzende oppervlak van de spiegels verbetert de helderheid van uw terras. Om zo’n wanddecoratie-object in huis te hebben, volstaat het om een ​​oude spiegel te vinden en de lijst te veranderen. Vervang het door een paar stukken hout die worden vastgehouden door metalen elementen of vastgelijmd aan een steun die ze delen met de spiegel zelf.

DIY houten buitendecoratie met leisteenverf

hout-pallet-meubels-bord-slate-deco-exterieur

Als je in de stemming bent om een ​​nieuw accessoire toe te voegen aan je buitenruimte, maar weinig tijd hebt om een ​​schilderij of spiegellijst te maken, ga dan voor een veel eenvoudigere optie. Het bestaat uit het nemen van het palet zoals het is en het aanbrengen van een laag leisteenverf op de planken. Zodra de verf droog is, kun je verschillende berichten op dit geïmproviseerde schoolbord schrijven !

Kleine biologische accessoires voor een doe-het-zelf tuin- of terrasdecoratie

DIY-wandplank-pallet-van-hout-kaarsen

Wie houdt er niet van kaarsen? Een veelzijdig verlichtingsmiddel en een bron van een aangename sfeer, kaarsen zijn een van de essentiële componenten van een zomerdecor. Daarom raden we je aan een kleine wandplank te maken om je kaarsen op te bergen. Installeer het in de buurt van uw ontspanningsruimte om het ‘s avonds te bekijken.

Houten vogelhuisje

tuinmeubelen in een zelfbouw vogelhuis pallet

Het maken van een huis of een vogelvoeder is een geweldige manier om de natuur naar buiten te laten komen. Dit is een vrij eenvoudig project om te doen op pallets of een ander soort houten plank. Voor meer modellen van dit type constructie, aarzel niet om ons speciaal dossier over dit onderwerp te raadplegen !

Palletbakidee voor buiten eethoek

diy-deco-terras-idee-houten-palletbak

Ons gerecyclede en natuurlijke materiaal zou ook worden gebruikt om een ​​doe-het-zelf houten dienblad te maken. Vergelijkbaar in vorm met de decoratieve schilderijen hierboven, leent het ook de fabricagestappen. Begin met het horizontaal monteren van drie of vier planken om ze aan elkaar te bevestigen met behulp van verticaal gelegde stukken hout. Als je klaar bent met het ontwikkelen van de standaard, ga je verder met de leuke stap: het dienblad versieren !

Creëer praktische palletmeubels voor uw exterieur

pallet-naar-fabricage-terras-balkon-meubels

Voor een overzichtelijk terras, balkon of tuin kun je overwegen om praktische opbergmeubels te maken. Als je een kleine buitenkant hebt, zou de beste oplossing zijn om dit soort meubels erin te verwerken door het tegen een muur te leunen. Wees slim en gebruik de muur in kwestie als de achterkant van je meubels. Het is een manier om ruimte te besparen, uw project sneller af te ronden en materialen te besparen !

Voordelige buitenopslag: palletkoffer

diy-deco-buitenterras-opbergbox-pallet

Anders kan men zich voor grote balkons en terrassen gemakkelijk een kluis voorstellen. Om te worden gebruikt als een multifunctionele opslagruimte (voor plaids en kussens, speelgoed, tuingereedschap, verschillende voorwerpen …), zal dit kleine meubelstuk probleemloos in een hoek van uw buitenwoonkamer worden geïnstalleerd.

Doe-het-zelf houten tuin fietsenstalling

outdoor-fietsstalling-houten-pallet-idee

Denk ook aan andere ingenieuze uitvindingen waarmee u uw terras een meer gepolijste uitstraling kunt geven. Een fietsenstalling buiten is bijvoorbeeld een goede manier om je fiets uit de regen te houden en een opgeruimd terras te hebben.

Hoe maak je een houten buitendouche?

buitendouche-pallet-hout-terras-ideeën

Naast deze meubelen die voldoen aan zeer praktische behoeften, zijn er ook ingenieuze uitvindingen die de functie hebben om ons gelukkig te maken. Dit is het geval met buitendouches die ons in de zomer verfrissen en die bijdragen aan ons welzijn. Tegenwoordig kan iedereen met een tuin profiteren van zo’n douche. U hebt slechts drie of vier pallets nodig (voor de vloerbedekking en voor de muur), toegang tot de leidingen en de klassieke sanitaire elementen.

Maak meubels voor een zomerkeuken op je terras

doe-het-zelf-zomer-keuken-houten-meubels

Als je buiten wat meer ruimte hebt, waarom zou je daar dan geen zomerkeuken neerzetten? Dit is een geweldig idee voor degenen die graag vrienden willen ontvangen en voor fijnproevers.

Idee voor buitenkeukenmeubilair en terrasopslag

wat-te-doen-in-een-houten-pallet-opslag-terras-idee

Natuurlijk kunt u voor deze hoek van uw terras meubels kopen. Maar als u nog wat pallets over heeft, waarom maakt u dan geen meubels voor dit deel van uw exterieur? ?

Pallet tuinbar 

outdoor-bar-hout-om-voorbeeld te maken

Maak een bar met behulp van een paar verticaal gedraaide pallets en een plank van hout. Of, als je een grotere structuur nodig hebt, bouw dan een hoek met een barbecue en een houten aanrechtblad. !

Buitenbar-idee in houten pallets

keuken-bar-terras-productie-pallets

Overweeg voor kleine buitenkeukens een buffetoptie met open en gesloten opbergers.

Vintage buffetkast om zelf te maken

vintage-buffet-decoratie-zomer-keuken-hout-gerecupereerd

En aarzel niet om extra decoraties en steunen toe te voegen tegen een muur van uw terras. Versier ze met plantenpotten en lantaarns voor nog meer plezierige momenten in de open lucht !

Kleine houten berging voor terras en tuin

buiten-tuinmeubels-deco-pallet-opslag

Als je weinig ruimte hebt, zorg dan voor wandplanken. Bewaar uw specerijen en smaakmakers, evenals alle andere keukenaccessoires die u nodig acht.

Doe-het-zelf wandopslag in pallets

barbecue-buitenkeuken-decoratie-om-zelf te doen

Stelt u zich ter gelegenheid van de komst van de zomer een originele koelkast voor voor uw verfrissende drankjes. Neem hiervoor een geïsoleerde tas en kleed deze in hout !

Exterieur houten koelkast behuizing

deco-exterieur-houten-pallet-bar-kast-koelkast

Maak tot slot deze buitendecoratie af met een buitenspeeltuin voor de kinderen. Blader door de foto’s in het onderstaande gedeelte en spot ideeën voor verschillende doe-het-zelfmeubels en speelstructuren !

Onze ideeën voor het maken van meubels voor een buitenspeeltuin met pallets

maak-een-buitenspeelruimte-palletterras

Moderne speelplekken zijn ontworpen om te passen bij de vorm en grootte van de buitenruimte die ze begeleiden. Als u een klein terras heeft, kunt u een deel ervan afbakenen om er een kinderspeelplaats van te maken. Om dit gebied leuker en creatiever te maken, moet u het begeleiden met zelfgemaakte meubels en decoraties. De houten pallets zullen gebruikt worden voor de realisatie van de vloerbedekking in klassieke kleurstelling. Voor degenen die wat meer kleur willen, hebben ze altijd de mogelijkheid om het met verf te bedekken. Daarnaast zijn de houten planken ook handig om een ​​minibank voor je kleintje te maken.

Buitenspeeltuin met palletmeubels

kinderspeeltuin-deco-doe-het-zelf-meubels

Installeer een creatieve zone in de speelruimte van uw kinderen! Kies hiervoor opnieuw voor DIY-decoratie. Maak een kleine tafel en krukken of houten bakken. Uw dochter of zoon gebruikt dit deel van de buitenruimte om zelf te knutselen, schilderen of lezen.

Deco kinderspeelhoek om zelf te maken

makeover-meubels-pallets-idee-verf

Aarzel niet om dit speelse hoekje te decoreren met een likje verf. Denk aan de kleuren waar je kleintje blij van wordt en probeer ze in het decor te introduceren. En hier is nog een leuk idee: gebruik de favoriete bezigheid van je kleintje om de tafel en stoelen te versieren. Het kan een sport zijn, een animatieserie, een boek, een videogame …

Natuurlijke en beschermde speelstructuren voor de speelruimte naast uw pallet tuinmeubelen

Doe-het-zelf-houten-pallet-speelhuis

Wie zegt buitenspeeltuin in zijn tuin, zegt ook een houten huis, schommels, een glijbaan… Als je net als wij bent, wil je je kind zeker speelmomenten bieden in een natuurlijke en veilige sfeer. Hiervoor is niets beters dan je eigen houten speelstructuren te maken. In onderstaande afbeelding een voorbeeld van een sandbox die aan deze eisen voldoet. Opgeheven, is het beschermd tegen dieren wanneer kinderen er niet op spelen. En bovendien heeft hij twee banken, zodat de kleintjes er comfortabel op kunnen zitten !

Beschermde zandbak te maken in pallets

Meubels-om-te-maken-patio-kinderspeelruimte-indeling

En laten we dan niet vergeten dat kinderspeelplaatsen ook extra speelstructuren nodig hebben. Ze variëren volgens de seizoenen en volgens de ideeën van de kleintjes. In plaats van geld uit te geven aan dit soort dingen die heel lang niet worden gebruikt, maak ze dan van hout. Limonadestandaards, mini-zomerkeukens, poppenhuizen, racebanen … Zoveel constructies die je zelf kunt maken en die perfect zullen harmoniëren met je pallettuinmeubels !

Limonadekraam voor kinderen

keuken-voor-kinderen-doe-het-zelf-ideeën